Hålla-sig-hemma-nationalism

Den bulgariske författaren Ivan Krastev kallar det vi just nu upplever i  Europa för Hålla-sig-hemma-nationalism. ”Främling är inte längre den person som inte är född här, utan den som inte befinner sig här just nu” skriver han i nya boken.

– På längre sikt kommer det att bli mycket intressant att se om återvändarna kommer att vilja stanna. Om stängda fabriker och arbetslöshet väntar i Västeuropa. Särskilt om man förväntar sig mer protektionism, att vissa industrier kommer att flytta från Kina till Europa. Då blir Östeuropa attraktivt på grund av billigare arbetskraft, säger han.

Artikeln inleds med orden: ”Idéer är som virus – de behöver fysisk närhet”

(Läs mer från källan:
https://www.dn.se/kultur-noje/ivan-krastev-ideer-ar-som-virus-de-behover-fysisk-narhet/)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hör av dig för att beställa min nya bok. Enock är huvudperson; hans liv och tankar om nytt och gammalt, det yttre och det inre.

Maila till: bjorn@bjornolof.nu