Personligtperspektiv

En hoppets port

Hos en av profeterna i Gamla Testamentet, Hosea, läser vi följande:

Olyckans dal, otrygghetens dal, Akors dal – ska bli en hoppets port. 
(Hos. 2:15)

Det är just detta som är evangelium: att en plats eller ett tillfälle som vid första anblicken är en olyckans och otrygghetens plats, kan förändras till en hoppets ort, en hoppets port, en lyckans öppning. Det gamla kan bli nytt. Mörker kan vändas till ljus. Hopplöshet kan ersättas av hoppfullhet. Det omöjliga kan bli möjligt. Det är hoppets port. En port är en ingång till någon nytt. Nuförtiden talas det mycket om portaler på webben. Och det finns portaler in till köpcentra.

I Hoseas ord möter vi budskapet om en hoppets portal. I sällskap med Jesus. Många har fått för sig att om  man slår följe med Jesus, måste man säga nej till mycket som livet har att erbjuda. Det är precis tvärtom. Det står i Boken att Jesus är Guds JA till oss. Jesus är Guds JA till LIVET.  Jesus säger i Joh. 10:7 att Jag är porten. Augustinus lär ha sagt: Älska Gud, och gör sen vad du vill. Hoppets port öppnar sig för oss alla denna stund.

Bild från pixabay.com