OmvärldsbevakningSpråkvetenskap

Turn and burn

Detta är militär jaktpilots jargong. När den sista missilen avfyras eller när den har tappats /släppts på målet är det dags att snabbt komma ur området för verksamheten. Piloten vänder sitt plan mot basen och byter till efterbrännaren (som ger extra energi och fart åt jetplanet). Piloten ger alltså järnet och bränner det sista av bränsle för att ta sig hem igen. Så snabbt som det bara går.

Detta har sedan antagits av civilsamhället för att betyda när ett beslut har fattats, särskilt om det var ett dåligt beslut, du glömmer det och fortsätter med nästa fas i uppdraget.

I restaurangvärlden beskriver denna fras den metod som en servitör försöker med för att få en kund ur restaurangen så snabbt som möjligt. Denna metod är särskilt användbar när man dealar med kunder som inte spenderar mycket pengar och därför inte lämnar mycket dricks.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *