längtanLitteraturPersonligtstämningtacksamhet

Kortast

Ty hans nåd är väldig över oss… (Ps. 117)

Bibelns kortaste kapitel och psalm. En lovsång. Innehållet är åt samma håll som i bibelns kortaste vers i 1 Tess. 5:17: be oavbrutet. Två ord. Om bön. Och den kortaste psalmen: två versar. Kärnbudskap. Bön, lovsång.

Att rikta sin uppmärksamhet mot Gud, bort från sig själv. Detta säger mig någonting om det avskalade enkla: att vända sitt ansikte åt rätt håll. Att välja den goda delen, som Maria i Lukasevangeliet 10:38-42.

Medan de var på väg gick Jesus in i en by, där en kvinna som hette Marta tog emot honom i sitt hem.  Hon hade en syster, Maria, som satte sig vid Herrens fötter och lyssnade till hans ord.  Marta däremot var helt upptagen med allt som skulle ställas i ordning, och hon gick fram och sade: ”Herre, bryr du dig inte om att min syster har lämnat mig ensam att sköta allting? Säg nu till henne att hon hjälper mig.”  Herren svarade henne: ”Marta, Marta, du gör dig bekymmer och oroar dig för så mycket.  Men bara ett är nödvändigt. Maria har valt den goda delen, och den skall inte tas ifrån henne.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *