naturenPersonligtperspektivtacksamhet

Munnens tal och hjärtats tankar

Låt min muns tal och mitt hjärtas tankar behaga dig.
(Ps. 19:15)

Smaka på dessa lena ord. Munnens tal och hjärtats tankar. David delar denna önskan med oss i den vackra formuleringen. Munnens tal och hjärtats tankar. Hela den nittonde psalmen i Psalmernas bok handlar om Guds uppenbarelse i skapelsen och i Ordet och den vittnar om att både naturen och Orden som Gud gett oss, uppenbarar hur god Gud är. Och munnens tal och hjärtats tankar kan befinna sig i samma goda läge, och ge samma behag och samklang som orden och naturen. Tänk vad en mun som talar goda ord kan betyda för en själv och för omgivningen. Och hjärtats tankar kan vara stämda i enlighet med tillvarons A-ton, där A står för honom som är Alpha och Omega, den förste och den siste. Han som angav tonen. Han som är själva stämningen och dess upphov. Och när David i psalmen låter orden i rubriken ljuda, då är det som att själva bönen med sin bakomliggande tanke andas välbehag och en fridfullhet som är något utöver det vanliga.

Låt min muns tal och mitt hjärtas tankar behaga dig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *