byggnaderfotokonstGatubildkulturmänniskorMiljöskildringsituationsbild

Gå i kloster

Kvinnan har gått innanför klostermurarna vid Münsters kyrka i Bad Doberan, Tyskland.
På Wikipedia läser jag från Hamlet följande angående att gå i kloster:
En skådespelartrupp kommer på besök. Hamlet ber om lov att få lägga till några rader som han ska skriva själv. Hamlets tillägg beskriver mordet på hans far och hoppas att det skall få Claudius att avslöja sig.
Polonius ber Ofelia prata med Hamlet medan han själv och kungen tjuvlyssnar. Hamlet kommer in och talar för sig själv; ”Att vara eller inte vara…” Han skäller ut Ofelia och uppmanar henne att gå i kloster. Kungen drar slutsatsen att Hamlet har hemliga planer och vill skicka honom till England för att få honom på andra tankar. Polonius tycker att drottningen ska prata med honom, medan han själv står och tjuvlyssnar.

Läs mer: https://sv.wikipedia.org/wiki/Hamlet