miljöbeskrivningPersonligtperspektivsommarstämningtacksamhetväxter

En vindfylld dag

En vallmo i vardande. Den är på g, kan vi med säkerhet säga.

En vindfylld dag, med sol och sommarkänsla. Dags att sjösätta båten och få den på plats i den lilla hamnen, kåsen – som den kallas där jag bor. En liten, av tjocka stockar omgärdad vik med plats för 3 båtar. Den kostar ingenting att ha och använda. Vilket privilegium! Och ca 1300 m från där jag bor. Bryggan ligger väl skyddad och med fri sikt över till grannön  Aspö och med sikt ca 8 km mot Karlskrona. Det tar ca. 12 minuter i full fart till inloppet till stan vid Saltö kanal. Bryggan ligger på en plats där det sällan, jag säger: väldigt sällan, är stiltje. Om det inte blåser på morgonen, så kommer middagsbrisen 98 av 100 dagar vid 12-13-tiden, när vattnet och luften värmts upp och det skapas uppåtvindar och kastvindar än hit, än dit.

Framförallt är denna dag en ledig dag. En dag av avkoppling och vila med rekreation, och en känsla av att ”bara få vara” i lugn och ro. Tack för sommar och sol. Vatten och vind. Liv och avkoppling. Stort TACK.