Personligttacksamhettrygghet

En källa som porlar

Djupt inom varje människa porlar en källa. Hos många är källan övertäckt med massor av skräp. Men skräpet kan avlägsnas. […] Den som glömmer att han har en hemlighetsfull källa inom sig blir inte vederkvickt. Han törstar ihjäl trots att han har det livgivande vattnet inom räckhåll. […] 

Din och min plats är mellan Fadern och Sonen, mitt i det obeskrivliga kraftfält och de strömmar av levande vatten som är den helige Ande (Joh. 7:38-39). Sonen placerar oss mellan sin Fader och sig själv, så att Fadern inte kan se Jesus utan att också se oss. Det innebär en alldeles särskild glädje att befinna sig där och veta att man är innesluten i ett kärlekssamtal som övergår allt vad man kan fatta. 

Man känna sig hur fattig, torftig och tomhänt som helst. Ändå är man ett litet jublande stoftkorn där inne.

(Stinissen, Vandring till sanningen) 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *