kulturMusikPersonligttacksamhet

Tommy Emmanuel

En ny dag har grytt. Antal sovtimmar inatt kan inte räknas till toppnoteringarna, men det var värt färre antal timmar med sömn efter gårdagens musikupplevelse i Kalmar. Tommy Emmanuel heter gitarristen som spelade. På sin akustiska gitarr spelar han som en mästare. Både trumkomp, baskomp, gitarrkomp och melodispel åstadkommer han med högerhandens fingrar och handlov. Helt amazing! Det låter som ett helt band när han spelar!!! Två timmar utan rast är ingenting. Jag är trollbunden av att höra och se. Tommy bjuder också på en skön närvaro och kontakt med publiken och ser ut att ha riktigt roligt när han spelar. Hans vänsterhand smeker gitarrhalsen och är precis överallt på alla strängar och på alla band! Ibland hårt ljud, ibland så mjukt så man veknar ända in i själen. Det är en helhetsupplevelse av stora musikaliska mått. En man, en gitarr, en källa av behagligt ljud. Det är starkt! Härligt! Thank´s  Tommy!

Lyssna själv – och njut!