Miljöskildringnaturenvinter

Vinter

Det blåser kraftigt. Det snöar. Det är vitt. Bilarna är övertäckta med snö. Det är minusgrader, 4-9 minusgrader. När bilens värme gör att isen smälter på framrutan, så rinner vattnet neråt till torkarbladen; vattnet fryser det till is på gummibladen och de blir odugliga att använda som torkarblad. De förvandlas till “undanfösare” av ny snö som lägger sig på rutan och som sen smälter och som sen blir till ny is på torkarbladen. Och varje gång jag går ut för att använda bilen, har torkarbladen frusit fast i den kalla vindrutan under. Det kallas vinter. Den värsta vinter vi i sydost haft på många, många år. Med ganska många minusgrader även dagtid, och med kraftig vind och med snöfall ideligen, gör att det sammantaget är en riktig vinter. Det måste vara decennier sedan sist på detta vis. Lite historiskt, ovetenskapligt konstaterande, men ändå. Erfarenheten säger mig något. Och långt inne i det innersta känner jag att jag gillar den. Vintern alltså. Det är helt rätt att det är vinter när det ska vara vinter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *