fotokonstMiljöskildringPersonligtvinter

Frosten i gräset

Frosten råder utanför mitt fönster. Gräset är alldeles vitt av frost, och bilrutorna likaså. Det är vackert och verkligt. Träden slokar glittrande och ljusslingorna i buskarna lyfter fram känslan av vinter och adventstid. Det är stilla. Vinden vilar. Det har varit stjärnklart inatt, inget molntäcke som bevarade värmen nära jordytan. En känsla av vinter infinner sig, även på dessa sydliga breddgrader och det är som det ska. December är december.

Vintern är en tid för vila och uppehåll i växandet. Och denna vila är en förutsättning för växandet som sätter fart framöver i mars, april, maj månad. Den ständiga livscykeln, naturens kretslopp, tillvarons mysterium. Livets hemligheter. Tänk att få vara en del av detta stora. Jag tror att det finns en tanke bakom det dolda som kallas Livet. Att det finns Någon som tänkte en tanke, sa ett ord, utförde en handling och satte allting i rörelse utifrån sina naturliga lagar, våra naturlagar, och att det finns Någon som “ville ditt liv” som sångaren och låtskrivaren Ingemar Johansson uttrycker det.

En skön tanke i december 2017.