fotokonstväxter

Hösttulpan och sång

Första söndagen i advent. Ankomsttiden. I år är fjärde advent lika med julafton. En rätt så ovanlig kombination, men vad gör väl det? Det blåser ute, lite regn i luften. Det liknar mer en lite frisyrjobbig oktoberdag med blåst som gör att det som liknande en frisyr, alltmer liknar ett fågelbo högt uppe i träd bland grenar och blad. Snart dags för färd till gudstjänst och sång och musik med kören Second Voice. En kör som består av allsköns människor med skiftande bakgrund, både musikaliskt och i livet. Människor med olika sångförmåga när det gäller att sjunga sin stämma och hålla sig till den, oavsett vad som händer runt omkring dem. Men detta är tjusningen och charmen med kören Second Voice. Människor med en vilja att sjunga och försöka lära sig stämmor av skiftande karaktär, med sin röst som kanske inte är topp nr 1 i ett uppsjungningstest till Motettkören eller Adolf Fredriks kyrkokör, eller ens Wasa Gospel i Stockholm. Men bättre begagnade (=använda) röster där den som besitter rösten har ett hjärta som vill sjunga ut ett budskap från vår Herre och bäste vän i tillvaron. Det är charmigt och genialiskt. Första advent med Hosianna Davids Son, med Hosianna igen (i annan tappning), Tänd ljus och Vi tänder ett ljus i advent. Så låter dagens repertoar. Det blir roligt.