Omvärldsbevakningperspektivteknik

Om nätet (1)

Journalisten och författaren David Brooks skriver:

Bild från pixabay.com


”Nätet är ett ställe för mänsklig kontakt, men inte för närhet. Nätet är ett ställe för information, men inte för reflektion. Det ger en den första stereotypa tanken om en person eller en situation, men det är svårt att skrapa ihop tid för den tredje, femtonde och fyrtiotredje tanken. Nätet är en plats för utforskning, men uppmuntrar inte sammanhang. Nätet griper tag om ens uppmärksamhet och strör ut den över en massa underhållande ämnen. Men vi är som lyckligast när vi har lyckats styra våra liv dithän att vi fokuserar vår uppmärksamhet och vilja på en enda sak, helhjärtat och med vår fulla kraft.”

Internet kan vara, precis som alla tekniska prylar vi omger oss med, en god tjänare men är en dålig herre.