Midsommarafton

Nu är det som ljusast i Sverige. Den ljusaste tiden, de längsta dagarna. De kortaste nätterna. Det är mycket som Är just nu. Den livligaste fågelsången och fågelaktiviteten – fåglarna är yra och glada och kvittrande, hela tiden. Den vänligaste grönskan är precis nu, det är vackert och skönt. Solen står som högst och varje regn är ett uttryck för omsorg från ovan. Det är midsommar, mitt i sommaren, mitt i livet, mitt i livscykeln och mitt i värmen. 

En tid för glädje. En period av tacksamhet. Ett uttryck för livet och det goda i tillvaron. Jordgubbar och glass, nypotatis och sill och lax, gräddfil och gräslök, pilkastning och bad, båtåkande och svettig joggingrunda, kaffe på altanen och flaggan i topp. Det är sommar. Det är ljust. Midsommar och tacksamhet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hör av dig för att beställa min nya bok. Enock är huvudperson; hans liv och tankar om nytt och gammalt, det yttre och det inre.

Maila till: bjorn@bjornolof.nu