HumorLästipsLitteraturmänniskorOmvärldsbevakningperspektiv

Utstrålning som en majonästub

Jussi Adler Olsen skriver i sin bok Washingtondekretet:

”Bort med det”, mumlade han och lyfte blicken mot redaktionschefens bleka ansikte. Förut hade hon varit en gudabenådad skönhet, [och var tidigare på redaktionen vid Rockefeller Plaza i New York], men nu hade hon i likhet med de flesta av stjärnreportrarna förflyttats till Washingtonredaktionen där allt hände. 

Hon hade mörka ringar under ögonen, var slarvigt klädd och besatt en utstrålning motsvarande en halvfull majonnästub vars bästföredatum passerat för evigheter sedan.

Vi har alla olika utstrålning. Redaktionschefens utstrålning och omvandling från skönhetsdrottning till halvfull majonästub, går inte att ta miste på. Att dess bästföredatum också överskridits gör inte saken bättre. Festligt och tänkvärt skrivet.