Personligtsituationsbild

Heta ord (7). Frihet.

Sinnebilder för frihet: 

Kosläppet i Bräkne-Hoby. Varje år i maj släpps de ur sitt sin ladugård, sitt hägn, sin instängdhet. Ett barn som oskuldsfullt börjar röra armar, ben och övriga kroppsdelar i rytm till musiken. Frihet. En gitarrist som kommer in i ett flow i ett soloparti och blir liksom bortkopplad från omvärlden, känner rytmen och bara kör. Fingrarna dansar över gitarrhalsen, alla toner funkar, får plats. Frihet. En författare som andaktsfullt sätter sig vid tangenterna och låter sin energi och det som finns inneslutet inom honom, släppas ut genom hans händer och skapar. Frihet. Konstnären som fattar penseln, doppar den i färg på staffliet, rör den mot den vita duken och konstnären börjar skapa. Frihet. En löpare ute på vägen i sommarkvällen, känner fötterna och benen röra sig av sig själv, i rytmen till hjärtslagen. Frihet. Kvittrande fåglar med ungar under takpannorna. Frihet. Fåglarna som flyger med egna vingar och sjunger efter egen näbb. Frihet. Nässelfjärilens flykt i luftrummet och landning på ett gammalt golv. Frihet.

En god kopp kaffe på altanen efter en god grötfrukost, ömsom regn, ömsom solsken, bara luta sig tillbaka, i tystnad. Frihet. En midsommaraftonsmorgon på det sättet. Frihet. Att kunna andas ut. Att kunna andas in. Frihet.