LästipsPersonligt

Playground

Jag har just avslutat lyssnandet av ljudboken Playground, skriven av författarduon Lars Kepler.  En annorlunda bok, med ett intressant tema: livet efter döden. Eller: livet efter det finala eller temporära dödsögonblicket, t.ex. när ett hjärta stoppas för att en hjärtoperation ska kunna genomföras. Rum och tid ersätts med nya rum och en helt annorlunda tidräkning, där den tid vi räknar här och nu, byts ut mot en helt annan tidsuppfattning. 5 minuter här, eller på operationsbordet, motsvaras av en lång tid där, på andra sidan. Intressant och en väldigt annorlunda bok. Och mycket influerad av österländskt tänkande om livet, döden och tillvaron.

Jag uppskattar den inte speciellt mycket med alla råa inslag, men den är tänkvärd och lockar till många nya funderingar om tillvaron.

Men jag ser fram emot en ny bok av Lars Kepler med kriminalkommisarie Joona Linna i huvudrollen. Hoppas den kommer snart.