Humor

Djuriskt

Ibland hittar även en blind höna ett korn, sa halta hönan Lotta till teddybjörnen Fredriksson som anade ugglor i mossen eller de intet ont anande fiskmåsarna som ger skri över öppna landskap och där lärkan drillar högt i sky, för våren är ju alltid ny, sa den ena kamelen innan han pucklade på dromedaren, som såg räven raska över isen i India land där det händer lustiga saker ibland och lejonen ryter och en och annan tiger. Älgarna demonstrerar och se: en hägring. För att inte tala om loppans muntra gång på rullgardinen. Surt sa räven. I fablernas värld eller med mors lilla Olle som i skogen gick. Brum. Brum. Sa strutsen som hade stoppat huvudet i sanden som hade varit guld. Och detta hände i maj när göken gol. Koko, koko… Har du förresten sett herr Nilsson, som dansar en mazurka med en viss herr Gurka? Mitt i djungeln, den djupa djungeln, där sover lejonen. Sluta maska! Då missar du fjäriln vingad som syns på Haga. Där alla snubbar ju vill vara Cat. Vet du förresten var apan går för att dansa? Till apoteket. För högt i ett träd i Californien, där satt en liten näktergal och sjöng fallerrallanlej. Hej. Tack Elvis för the djungleroom.