MiljöskildringMusikPersonligtsituationsbild

Musik ska byggas utav glädje

Hon sjunger så, Lill Lindfors, att ”musik ska byggas utav glädje, av glädje bygger man musik”. Det är otvetydigt och sant. Jag känner det likadant. Musik byggs av glädje. Musik bygger upp glädje. Musik bygger upp. Musik skapar glädje. Musik är glädje. Glädje är musikens livsrum och syre. Tre julkonserter i Pingstkyrkan denna helg i glädjens och julens tecken. Och det är glädje från början till slut.

Ding Dong Merrily on High
Härlig är jorden
Himlen i min famn
Beautiful star of Behtlehem
Viskar en bön
Joy to the world
Vem är barnet
Vi tänder ett ljus i advent
O helga natt
Find my way to Bethlehem
I always cry at Christmas
The prayer
Hosanna
Nu är julen här
Jul jul, strålande jul
Och flera….

Ett 60-tal sångare, musiker, ledare, barn, värdar, organisatörer som tillsammans skapar dessa sångfester. För fest, det är just vad det är. Glädje. Joy. Skratt. Bus. Trolleritrick. Krubba. Julevangelium. Trummor, piano, bas, fioler, cello, gitarrer, trumpeter, Hammondorgel, skön ljussättning, rökmaskin, proffsljud och proffstekniker. Allt i en enda salig röra med mycket harmoni och glädje. Från början till slut. Det är en förmån att få delta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *