HumorOmvärldsbevakningPersonligt

Morgondis och krumsprång

På väg ut ur sömndimman och in i en ny arbetsdag. En dag med nya möjligheter, ett nytt levnadsår med nya utsikter, en ny period med nya insikter. Det är underbart att leva. Alternativet låter och förefaller tråkigare. Även om det finns en del saker som förmörkar tillvaron, är livet ljust, fyllt av glädje och sådant som stämmer till tacksamhet och ett stort smile.

En arbetsdag, en torsdag, veckans nummer är 45. 45 av 52 på hela året. 7 veckor kvar av 2014. Om två år är det presidentval i USA, undrar om Hillary  Clinton eller Mitt Romney blir president over there? Undrar om vår egen nyvalda och rödfärgade regering klarar jobbet och all balanskonst som regerandet kommer att innebära. För många år sen var det någon som sa fel om socialdemokraterna och råkade istället säga socialakrobaterna… Och det namnet kanske stämmer in ännu bättre nuförtiden när de inte alls har den position de hade på 70- och 80-talet. Den gode Stefan måste nog göra ett och annat krumsprång och vissa  akrobatiska rörelser för att hålla ihop den här regeringen. Jag hoppas han lyckas.

Får se om det blir några krumsprång för mig idag, eller om landet ligger och floden Donau flyter stilla. Det vet man aldrig i förväg. Inte minst med tanke på att Siljans vatten stigit en hel meter den senaste månaden. Det gäller måhända flera sjöar och vattendrag.

Ha en skön dag min vän!

En ynnest att stilla bedja om –  att det håller