HumormiljöbeskrivningOmvärldsbevakningPersonligt

Uppskattat.se

Kolla in den sidan med filmer från hela världen och hela internet. Någon sitter och surfar runt och samlar ihop häpnadsväckande videoklipp från hela världen på denna sida. Humor, gripande situationer, glädje, allvar, skräck, befriande upplevelser – allt samlas här. Det är lätt att tiden rinner iväg när man sitter och tittar på klipp efter klipp. Men spännande är det.

För en tid sen var det någon som sa att “internet är synonymt med bilder”, det läggs ut miljarder med bilder varje dygn på olika sajter. Jag skulle vilja påstå att “internet är synonymt med filmer”. Så kommer det bli mer och mer. Alla har en filmkamera i sin smartphone. Alla är filmare och fotografer. På gott och ont. Hur blir det med kvalitén på film- och bildmaterialet? Är det en viktig fråga? Det viktigaste är kanske att dokumentera, att dela, att föreviga, att ha roligt? På en högskolekurs om fotografering ställdes frågan: “vad är en bra bild?” Och svaret är otvetydigt: “en bild som betyder något (för fotografen eller betraktaren)”.

>>http://www.uppskattat.se