miljöbeskrivningPersonligt

Persongalleri

Idag träffade jag en grupp människor för att utbilda dem i en samarbetsportal där man kan lagra dokument, dela dokument, skicka dokument, ladda upp filmer, dela kalendrar, chatta och använda sig av ett videokonferenssystem. Allt gratis och fritt att använda. Det är i sig fascinerande med teknik och de tekniska landvinningar som gjorts de senaste 20 åren, och som eskalerat de senaste 8 åren. Och det är ännu mer tilltalande hur man så lätt kan kommunicera och dela texter och bilder över hela världen via en pc, en Mac, en smartphone eller en surfplatta.

Men det allra finaste som finns är ändå de människor jag träffade idag. Teknik i all ära, men människorna är viktigast. Hela spannet av osäkerhet och säkerhet, misstänksamhet och öppenhet, tveksamhet och frimodighet att ta sig an det nya och lite okända, det är intressant att ta del av. Någon sitter tyst och jobbar på, någon frågar ideligen, en annan har alltid lite skämtsamma kommenterar om sig själv eller det system vi jobbar med, någon går helhjärtat in för det vi håller på med och andra mer halvhjärtat och splittrat. Hela spannet finns hela tiden.

Och det jag konstaterar är att de här olika ingångsvärdena finns hos människor överallt, i alla möjliga sammanhang. I skolan, på jobbet, i föreningslivet, på släktträffen, på bröllopet, på längre bussresor genom Europa. De finns överallt. Människan är ett intressant fenomen. Människa är det finaste man kan vara