Personligt

Att se fram emot

Denna dag finns det mycket att se fram emot. En ny dag, helt oskriven – som ett vitt ark med än så länge inget ritat, skrivet eller målat. Ett stilla hav som inväntar vintern och vasstrån och gräs droppar av fukt efter att frosten smält. Idag väntar olika möten med olika personer, både i jobbet och privat. Alla dessa möten är med människor vilka ger energi. Ikväll 8-10 personer i en samtalsgrupp under benämningen Vardagsrum och kvällens tema är Ordet. Samtalet förra gången handlade om Tystnad, och då leder det naturligt fram till Ordet. Någonstans i tystnaden växer orden fram. Efter den samlingen blir det musikövning inför en spelning andra advent. Jullåtar, eller i alla fall låtar med lite inriktning åt vinter, jul, december och att mörker ska vändas till ljus.

Idag är jag i huvudstaden för kurs om Fotolagen. I offentlig sektor: vad får man och vad får man inte göra med bilder? Får man ta bilder på vem som helst? Vad  får man publicera  offentligt och vad får man publicera på nätet? Vad innebär Tryckfrihetsförordningen och Personuppgiftslagen i detta avseende? Intressant att åka iväg ibland, inte veta vilka personer man kommer att  träffa och inhämta nya insikter om hur omvärlden funkar.
På fredag kväll ska vi lyssna på Babben Larsson som har enmansshow i Kalmar om sitt liv ”före och efter kraschen”. Denna folkkära artist har gått igenom någon form av livskris för en tid sedan och med humorn som naturligt inslag ska hon berätta om det. Hennes show har fått fina recensioner. Och på söndag kommer nya möten med människor och sent på eftermiddagen upp till  Stockholm igen för ny kurs, denna gång enbart om Personuppgiftslagen, kursen hålls hos Datainspektionen.

Mycket att se fram emot. Roligt.