fotokonstMiljöskildringPersonligt

Marsdimma

Det finns en kristendom som kan lägga sig grå och kall som en marsdimma över en människas barndom, fylla den med skräck och skuld och ångest. Den kristendomen har jag upplevt, och jag hatade den till blods redan när jag var 12 år. Men det finns en annan kristendom också, försoningens, den hemlighetsfulla stillhetens kristendom —.”

(Karl Vennberg, ur Mänsklighetens hemliga tecken, 1950)

Denna påskhelg finns möjligheten att upptäcka och uppleva det som Karl Vennberg skriver. En stillhet, en försoning, en förlåtelse och upprättelse som människa. Upptäcka verkligheten i att Gud blev människa för att förstå våra livsvillkor och kunna hjälpa oss på djupet. En hemlighet, väl förborgad kanske för dig idag, men det finns en öppen dörr, en öppnad möjlighet att få tag på Detta.

Önskar dig en GLAD PÅSK! Med öppna dörrar och nya möjligheter! Du ser i bilden som visar marsdimman, så finns det en ljus punkt – en ljuspunkt – lite till vänster. Den leder rätt.