MiljöskildringPersonligt

Uråldriga hus och sammanhang

År efter år, decennie efter decennie, sekel efter sekel står den där. På något sätt oberörd av tiden som passerar. Den gamla kyrkan i Edestad – ett monument över en svunnen tid eller en plats för hänförelse och glädje? Många är de som passerat förbi, många är de som passerat in genom dess portar under århundraden. Förmodligen finns det människor som har goda erfarenheter från denna plats, denna helgedom, denna vitmenade kyrka. Den känns inte så inbjudande att se på, men kanske är det annorlunda för dem som gått in där och upplevt uppmuntrande ord och budskap. Tåget passerade precis, det har inte tid att stanna upp, utan rusar snabbt förbi. Kanske behöver man färdas till fots ibland för att inte missa skatterna som gömmer sig innanför ett oansenligt yttre.