OmvärldsbevakningPersonligt

Snabb ska man vara

Snabbköp ska man handla på, snabbt ska man kunna scanna sin mat när man handlar så att man slipper stå i en långsam kö, snabbmat ska man äta, snabb dator ska man ha, snabbt ska man springa för att lyckas, snabbt ska jag via mobilen kunna dokumentera det jag är med om, snabbt ska jag via en app kunna uppdatera min status på Facebook, snabbt ska man ge ett inlägg på Twitter, snabbt ska man prata om man ska bli politiker, snabbt ska man tänka om man vill ge sken av att vara smart, snabbt ska man agera om man ska få andra med sig, snabbt ska man kunna släcka alla lampor med hjälp av en fjärrkontroll, snabbt ska man kunna skifta kanal på TV:n utan att behöva resa sig, snabbt vill man kliva uppåt på karriärstegen, snabbt vill man komma tillbaka till arbetet efter föräldraledigheten, snabba frågor – snabba svar.

Snabbt äta sin mat, snabbt öka värdet av sina aktier, snabbt svara när telefonen ringer eller sms:et kommer, snabbt få i sig näring genom att ta en vitamintablett från apoteket, snabbt få svar på frågor hos Telia eller Försäkringskassan via nätet.

Snabb ska man vara för att ha en chans i ett modernt samhälle. Vad händer om man inte är det?