fotokonstMiljöskildringPersonligt

Eftermiddagsljus och kvällsljus

Från fönstret på Marinmuseum i eftermiddags…

Vilket ljus det blev utanför fönstret i eftermiddags när solen tittade fram då representanter från 3 kommuner var samlade i konferensrummet på andra våningen på Marinmuseum. Vi var bara tvungna att lämna bordet och gå fram till fönstret och se ut på färg- och formationsupplevelsen. Tjusigt värre. Det är fint i Karlskrona.

En liknande upplevelse hade jag ikväll när några människor samlades för att samtala om helt andra saker och i ett helt annat sammanhang. Någon berättar något personligt som hänt under dagen och ville dela det med oss för att liksom ”släppa in lite ljus” i en livssituation. Och effekten är exakt densamma som under eftermiddagens samtal i konferensrummet (fast på ett annat plan): vi blir alla berörda när molnen skingras i en människas liv och trots kylan och främlingskapet någon upplevt, så finns det ändå en möjlighet att ljuset kommer in och lyser upp tillvaron för honom och alla oss andra också. Mänsklig öppenhet, mänsklig värme, mänskligt ljus och en livets Herde som vill leda oss vidare. Det är fint att få uppleva.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *