LitteraturPersonligtSpråkvetenskap

…en annan kust som är du

Björn Ranelid besökte Hübinette i TV-stolen och han fick en minut till avslutning i sin medverkan då han talade fritt ur hjärtat om Sverige. Välformulerad som han är, vågar jag påstå att väldigt många som lyssnade inte hängde med i svängarna och associationerna, inte jag heller måste jag medge.

Hans avslutning däremot, var lättillgänglig och oslagbart talande. Han deklamerade:
Jag simmar just nu från den kust som är jag till en annan kust som är du. Och havet som jag simmar i är vi.”

Han gav ingen förklaring eller tolkning av sin poetiska framställning, men mig sa den att vi hör alla samman, men att det kan innebära en viss möda att ta sig från sig själv och finna den andre och komma fram till slutsatsen att vi alla egentligen hör ihop.

Bra talat Björn!
Och jag tror att det är sant som du säger.
Sen får andra tycka vad de vill.