Personligt

Varför inte?

Om du nu tycker om att vistas i naturen, varför då inte passa på att njuta av höstens färger, vinterns frost, vårens knoppar och sommarens ljusa morgnar? Om du nu gillar att fotografera, varför inte passa på att ha kameran med dig och ta vara på tillfällena som gives när ögonblicket kommer och det där plötsligt finns rakt framför dig? Om du tilltalas av musik, varför inte ta chansen att lyssna på din favoritmusik och stänga av sådan musik du inte tycker om eller musik som enbart är ett missbruk av din tid och din koncentration?

Om bilkörning är något du känner tillfredsställelse av och skänker dig ro, varför inte ge dig själv nöjet och glädjen genom att köra ett par mil eller längre för att låta tankarna vandra fritt genom ett öppet landskap?

Om löpning medför att din själ mår bra och du upplever ro och sinnesfrid efter en sådan hårdkörning, varför inte praktisera det när du kan, när du vill, när du har tid och motivation?

Om du vill gå den extra rundan på stan så att du kan gå in en stund i den stora kyrkan på torget eller till biblioteket eller till Lennarts konditori, varför inte unna dig det? Vem tackar dig för att du låter bli? Det är ju ditt liv. Kanske behöver du en kopp kaffe och glass med björnbär på? Just idag?

Ta chansen och ta tillfället när det ges till dig. Låt det inte bara rinna ut i sanden eller rinna dig mellan fingrarna eller glida bort från dig. Ögonblicket är ditt. Fånga det, utan stress. Utan skuld.