Personligt

Det rätta ansiktet – tyvärr ett fult

Ett talesätt säger: ”ormen byter skinn, men inte sinn”. Ett bra och tydligt exempel på det är den videofilm som tidningen Expressen kommit över och som nu sänts på alla nyhetskanaler som finns. Filmen som visar några representanter från sverigedemokraterna som en berusad sommarkväll stöter på en av våra stå-upp-komiker som har utländsk härkomst och det blir en märklig konfrontation som en av sd-killarna helt ogenerat spelar in på sin mobiltelefon, och försöker inte förhindra varken det som händer eller det som sägs. Naturligtvis släpps filmen ut till allmänheten på något oförklarligt sätt. Bra, tycker jag.

Salongsberusningen räckte för att tre personer skulle – på allmän gata i offentlighetens ljus – visa sitt rätta ansikte, vad de egentligen tycker och tänker och hur de värderar människor från andra länder och även avslöja sin kvinnosyn. De bekräftar vad vi alla innerst inne vet: det är rasism och en väldigt obehaglig människo- och kvinnosyn som finns under ytan, trots att kostymer och dyra skor har ersatt militärklädsel och marschkängor.

En pastor frågade en gång väldigt inträngande (han gjorde en jämförelse mellan oss människor och ett glas fullt med vatten): ”när någon råkar stöta till dig, vad är det som skvalpar ut från ditt liv?” Det avslöjar innehållet.