Personligt

Att skratta

Det är viktigt att ta sig själv på allvar och även andra. Men att ta sig själv för mycket på allvar, blir understundom alldeles för tungt. Jag är ju INTE världens eller universums mittpunkt! Man måste kunna lägga av ett riktigt gapskratt ibland åt sig själv och sitt eget liv. Det är oerhört tungt att gå omkring och vara allvarlig och tänka hela tiden på det som inte är bra. Det hemfaller man åt ibland när krafterna är slut och man kämpat tillräckligt länge för en sak eller relation. Då tappar man fokus på andra saker som är roliga, uppmuntrande, trivsamma, bekymmersfria och man liksom dras ”nedåt” i tankarna åt det dystra hållet.

Att skratta är viktigt. Det är en läkedom för kropp och själ. Att hitta orsaker till skratt är bra medicin dessa sommardagar. Och det är tillåtet att skratta, låta mungiporna gå från ena örsnibben till den andra och helt enkelt skratta. För sig själv eller med andra. Åt sig själv (och ibland åt andra och då menar jag inte hånskratt).

Den här historien är bra:
En blondin kommer in på ett bankkontor i Stockholms City och ber att få ett lån. Hon säger att hon ska till Europa i affärer i två veckor och behöver låna 5000 kronor. Banktjänstemannen säger att han behöver någon slags säkerhet för lånet. Blondinen lämnar nycklarna till en ny Rolls Royce som står parkerad på gatan utanför banken. Detta fungerar bra, banken accepterar bilen som säkerhet för lånet. Banktjänstemannen och de andra på banken får sig alla ett gott skratt åt blondinen som använder en 1.800 000 kronors Rolls som säkerhet för ett lån på 5 000 kronor. Han kör sedan ner Rollsen i bankens garage och parkerar den där. Två veckor senare kommer blondinen igen, betalar tillbaka 5 000 plus ränta 31.50. Banktjänstemannen säger till blondinen: ”Vi är mycket glada att Ni ville låna hos oss, men vi är en smula förbryllade. När Ni var borta kollade vi upp Er och upptäckte att Ni är multimiljonär. Det som förbryllar oss är att Ni behövde låna 5 000 kronor. Blondinen svarar: ”Var annars i Stockholm kan jag parkera min bil i två veckor för bara 31.50?”

Och klicka på den här länken och kolla på bilderna försök att hålla dig för skratt:
http://www.humorplaneten.com/index.php?/roliga_bilder/djur/djur_41-60.php

Eller de här läkargrodorna (utdrag från läkarjournaler):
http://www.roligahistorier.com/annat-kul/5-laekarjournaler/28-utdrag-ur-laekarjournaler-sidan-1.html

Ha en rolig dag! Med många skratt! Det finns mycket att skratta åt.