Personligt

Listen to your heart

”Jag har tre stolar. En för ensamhet, två för vänskap och tre för sällskap.”

Denna bild från mitt kök symboliserar och konkretiserar den okände tänkarens ordspråk. Orden träffade mig rakt in i hjärtat. Precis så är det för mig. Och alla tre stolorna behövs i mitt liv. Alla tre. Vissa dagar bara en, andra dagar två och vissa dagar alla tre. Olika perioder kräver olika många stolar. Olika samtal har sina förutsättningar. Det stämmer, det där med två stolar för vänskap. Ett samtal där två människor kan finna varandra, förstå, utan att förställa sig, utan att spela någon annan. I glädje eller sorg eller oftast båda sorter. Direkt. Personligt. Ärligt. De tre stolarnas tid finns också. Tid för sällskap för tre eller flera personer. Glam, skratt, roliga historier, sällskapsspel, firande, tårtor, glass och annat gott.

Vissa tider behövs det bara en stol. En stol för ensamhet, för eftertanke, för stillhet, tystnad och ro. En stund för lyssnande, ett självvalt avsteg från alla andra ljud och ljusår från reklamen från Rix FM eller TV4. För att höra måste man lyssna. ”Listen to your heart”, sjunger Roxette.

http://youtu.be/3tgmXgTp6f8