Anglosaxisk påverkan

Havet rör sig i riktning mot nordost. Vinden är sydvästlig och kall som iskallt stål. Fem plusgrader på temperaturmätaren säger ingenting om verkligheten. I verkligheten blåser det nästan alltid och nästan alltid innebär vinden att det blir kallare, det är nog bara i öknen som vinden innebär ännu  värre hetta och torka. Så även på en arbetsplats.

Att allting verkar vara ok i årets personalundersökning säger egentligen ingenting om hur temperaturen verkligen upplevs av dem som befinner sig där varje dag. Vindarna blåser som de vill, ingen vet varifrån de kommer eller vart de far, de rör sig fritt, obehindrat över alla gränser och staket. Vindar av avundsjuka, av gammalt groll, av missunnsamhet är alltid kyliga och skapar aldrig gemenskap och värme.

Vindarnas tvära kast. Blåstens nyckfullhet.
Sympatier idag. Fiendeskap imorgon.
Kylan som sprider sig från sydväst,
från havet

Man brukar tala om anglosaxisk påverkan 

på vårt svenska språk
Vinden som oftast kommer från brittiska öarna

är också en anglosaxisk påverkan

Scanning, coola killar, shit man, bike, mute, 
digit man, sure, baby, babyface


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hör av dig för att beställa min nya bok. Enock är huvudperson; hans liv och tankar om nytt och gammalt, det yttre och det inre.

Maila till: bjorn@bjornolof.nu