En eftermiddag i Enock O Frids liv (ingress)

De kommande sju inläggen här kommer att handla om en person som jag valt att kalla Enock O Frid. Det är en man i sina bästa eller sista dar. Det vet man inte. Precis som att man inte vet det om sig själv. Han är någon sorts arketyp, en vanlig människa som skulle kunna vara du eller jag, En man med fria funderingar, tro och tvivel, glädje och sorg.

Och med glimten i ögat och ett och annat gruskorn på samma ställe som försvårar för honom att dels förstå sig själv, dels att förstå omvärlden.

Han är en – vid vissa givna tidpunkter och sinnesstämningar – frekvent kyrkobesökare och tycker om att dricka kaffe, se sig om och, som redan sagts, fundera på vad han ser och hör. Utan att fördenskull vara jättefärdig direkt i sitt förhållningssätt gentemot sin omgivning. Och sig själv, inte att förglömma.

Han gillar att fika. Har inget emot att sitta själv och utöva det äldsta av alla nöjen: att titta på människor. Och helst vill han inte bara titta på dem, utan istället se dem. Det är en avgörande skillnad.

De 7 avsnitten hittar du här i högermenyn, numrerade från 1-7.

Välkommen!  

(En liten kommentar till Berättelsen namn: En eftermiddag i Enock O Frids liv. Det är en liten (väldigt liten!) travestering på Dostojevskijs boktitel: En dag i Ivan Denisovitjs liv). Den boken  – en långnovell – handlar om en dag i Ivans liv i ett fångläger i Gulag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hör av dig för att beställa min nya bok. Enock är huvudperson; hans liv och tankar om nytt och gammalt, det yttre och det inre.

Maila till: bjorn@bjornolof.nu