Tomma skålar

Tomma fat och tomma skålar på ett middagsbord vittnar om gemenskap, samvaro, skratt och nojsande, barn och vuxna i en skön blandning. De halvt urdruckna glasen, de överblivna köttresterna och tre gurkskivor som ligger bredvid några salladsblad – de berättar något. Kladdiga bestick och vattenkaraffernas sista droppar talar sitt tydliga språk. Ord har uttalats, historier har berättats, småroliga spydigheter har levererats, barnskrik har hörts, blöjor bytts, tankar utbytts och altanen andas sommar och grillos.

En skön känsla. Känner tacksamhet  och semesterro. Och till allt detta: en poppelsvärmare eller är det kanske en videsvärmare som stolt gör oss ett besök? Det här är sommar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hör av dig för att beställa min nya bok. Enock är huvudperson; hans liv och tankar om nytt och gammalt, det yttre och det inre.

Maila till: bjorn@bjornolof.nu