Nordanvinden och värmen

Idag blåser nordanvinden över ön där jag bor. Bitande, fuktig och iskall, ackompanjerad av snöflingor som skiftar i storlek från små fjun till handflatsstorlekar. Hela tiden. Snöskottande, isfläckar, ojämna vägar så man undrar om däcken är runda efter en liten bits körande, och annat vintrigt fyller tillvaron för tillfället. 8 december. Mörkret kryper på oss vid 15-tiden och adventsstakar och stjärnor och värmeljus lyser upp och värmer kylslagna sinnen. Om de är köpta på IKEA eller Åhléns spelar ingen roll.

Det är vinter över landet. Småfåglarna kvittrar glatt därute vid busken och fågelbordet. De kvittrar tack för talgbollarna, fröna och  jordnötterna. Det är ett skådespel att se och höra dem. På något vis blir man glad över deras närvaro. Man liksom betyder något för någon annan levande varelse. Det är viktigt här i livet.

På det viset är denna dag en blandning av nordanvind och värme. Gav en glad hälsning till en vän och fick en glad hälsning tillbaka. Sånt värmer en sån här dag. Ett litet ord kan göra skillnad. Ett litet värmande ljus kan vara avgörande. Så enkelt, men så påtagligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hör av dig för att beställa min nya bok. Enock är huvudperson; hans liv och tankar om nytt och gammalt, det yttre och det inre.

Maila till: bjorn@bjornolof.nu