Påskdagen – livet segrar!

Vaknade idag med de gamla orden ljudande inom mig: PÅSK, uppståndelse, livet segrar, ljuset övervinner mörkret, gråten övergår till leenden och skratt, natten blir till dag. Jag vill dela en sångtext som jag lärde mig uppskatta för många år sen – på mitten av 80-talet – när Dire Straits var riktigt stora. Låtens text etsade sig fast inom mig och jag sjöng den ibland för mig själv och jag minns att jag använde sången och sjöng den för en speciell person när livet ställdes på sin spets och grundvalarna i livet höll på att rämna. Det underliga var att det var mitt livs grundvalar som höll på att rämna och ändå sjöng jag sången för någon annan. Vet inte hur jag klarade det, men så var det.

Här kommer Mark Knopflers text:

Baby, I see this world has made you sad
Some people can be bad
The things they do the things they say

But baby, I’ll wipe away those bitter tears
I’ll chase away those restless fears
And turn your blue skies into gray

Why worry
There should be laughter after pain
There should be sunshine after rain
These things have always been the same
So why worry now
Why worry now

Baby, when I get down I turn to you
And you make sense of what I do
And all the isn’t hard is the same

But baby, just when this world seems mean and cold
Our love comes shining red and gold
And all the rest is by the way

Why worry
There should be laughter after pain
There should be sunshine after rain
These things have always been the same
So why worry now
Why worry now

(Lyssna gärna, låten är njutbar: http://youtu.be/_03uXQiz6eY)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hör av dig för att beställa min nya bok. Enock är huvudperson; hans liv och tankar om nytt och gammalt, det yttre och det inre.

Maila till: bjorn@bjornolof.nu