98 år gammal eller helt nyfödd

Idag skulle min pappa ha fyllt 98 år om han hade levat. Han föddes samma år som Första Världskriget startade. Han överlevde 2 världskrig kan man säga. Låg i beredskap på Frösön utanför Östersund under det andra kriget under värsta vargavintrarna landet upplevt. Han var 44 år gammal när jag föddes. Jag påmindes om honom i morse när jag såg min kalender: 23 februari och Torsten har namnsdag.

Och just idag föddes ett kronprinsessbarn i Sverige. Vilket sammanträffande. Tyvärr dog min pappa i en bilolycka 1984, tre dagar före sin 70-årsdag. 28 år sen. Vad tiden går. Bilden nedan visar min pappas föräldrahem i Silja by, strax utanför Hudiksvall. En gammal skräddarbostad. Tiden går och ur ett annat perspektiv står tiden still.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hör av dig för att beställa min nya bok. Enock är huvudperson; hans liv och tankar om nytt och gammalt, det yttre och det inre.

Maila till: bjorn@bjornolof.nu